1 september

Click for Salzburg, Oostenrijk Forecast


Om half 8 rolden we het bed uit, Jos ging wat broodjes halen (de winkel ging tenslotte om kwart voor 8 open), ik sprong onder de douche en na het ontbijt, koffie en afwas liepen we richting de bus. We hadden er zin in want om 9.15 uur zaten we in de bus richting centrum.
Het had ook wel een andere reden want ik had gisteren bij het weerbericht gezien dat het in de middag kon gaan regenen en we wilden tenslotte nog een berg “beklimmen” en het liefst droog terugkomen.
Het was nog onbewolkt toen we weggingen maar al gauw dreven er wolkenluchten binnen dus waarschijnlijk zouden ze wel gelijk krijgen.

We begonnen vandaag met de Kapuzinerberg waar een klooster ligt dat te bereiken is via een wandelweg maar ook door middel van 250 treden en dat laatste leek ons wel wat. Het was behoorlijk heftig mede doordat de treden nogal hoog  waren maar we geven niet snel op en na wat bloed, zweet en tranen stonden we boven bij het klooster even uit te hijgen.


Jammer genoeg was er niets van het klooster zelf te zien want er stond een hele hoge muur omheen van zo’n 3 meter en op sommige plaatsen zelfs 5 meter.
Ook stond hier nog een beeld van Mozart.


We zagen hier dat er nog een weg naar boven ging naar het Franziskisschloss, ook hier ging een gewone wandelweg heen (nou ja hij was geasfalteerd maar heel stijl en smal) maar wij gingen voor de toeristische route, uiteraard had ik goede wandelschoenen aan (mijn sandalen haha) en liep je dwars door het bos over boomstronken, stenen en trappen, vooral trappen, zeg maar heel veel trappen.

We moesten echt af en toe even uitrusten om op adem te komen maar we hadden de tijd en het was eigenlijk wel goed weer om te klimmen, niet al te heet (ik denk een graad of 23) maar geen zon dus ideaal klimweer en nog steeds droog.
Na een uurtje (het was onderhand 11 uur) hadden we ons doel bereikt en daar wachtte een lekkere cappuccino op ons op het terras van het slot, ook hier had je een mooi uitzicht over de stad alleen was dat iets minder door de bewolking dan de andere dagen maar het was erg leuk hier even rond te lopen.
We hebben ook nog even gevraagd hoeveel treden het eigenlijk waren, nou ca. 600, we hebben ze niet nageteld maar ik geloof het graag.





Na een kwartiertje zijn we weer aan de terugtocht begonnen en nu over de normale weg maar eigenlijk ging dit nog moeilijker om het zo stijl naar beneden ging dat we op de helft de trappen weer tegenkwamen en die maar weer gevolgd hebben.


 Bij het klooster zijn we er omheen gelopen omdat daar volgens Jos een cache moest liggen  maar waarschijnlijk zou die toch beneden liggen en gingen we daar wel verder zoeken.
Nog meer trappen:

Ook hadden we vanaf hier nog een mooi uitzicht op de vesting die we gisteren bezocht hebben.



Eenmaal beneden aangekomen nog even op zoek geweest (naar de cache) waar we door wat leuke smalle straatjes liepen en nu lag de cache toch wel wat omhoog (85 meter), we hebben het er dus maar bij gelaten.

Met de Salzburg card die we gekocht hadden kon je ook nog gratis een riviercruise doen over de Salzach en omdat we in de meeste steden wel een boottochtje doen sprak ons dat wel aan. We liepen naar de aanlegsteiger en kochten daar een kaartje voor 13.00 uur, we hadden nog een half uur over en bedachten dat we nog wel even de tijd hadden om het geboortehuis van Mozart en het beeld van Mozart konden gaan bekijken (nou ja fotograferen dan) want als je in Salzburg bent kan je dat natuurlijk niet overslaan.


Het was flink doorlopen geblazen en helaas hadden we het licht ook niet mee bij het beeld maar het is gelukt en om 5 voor één stonden we weer aan de kade.
De boottocht stelde niet heel erg veel voor maar was wel lekker om even uit te rusten, ook weinig foto’s gemaakt alleen kon je vanaf de rivier wel mooi het klooster zien dus dat was ook weer meegenomen, het klooster ligt boven het hotel Sacher.



Bij terugkomst had de kapitein nog een geintje en liet de boot als een gek rondjes draaien, echt gaaf was dat. Niet voor iedereen trouwens want als je daar niet goed tegen kan voel je dat echt wel in je maag.

Het was onderhand een uur of 2 dus tijd om wat te eten, we doken de oude binnenstad in en hebben daar weer lekker gegeten op een terras. Toen we daar weggingen begon het te motregenen en liepen we de straat over waar het Haus der Natur gevestigd is, een soort Science Center wat deed denken aan een mengeling van het Nemo en Naturalis.
Wel even grappig om te zien maar het meeste was toch voor kinderen bedoeld, die er ook in overvloed aanwezig waren.
We hebben nog wel wat leuke testjes gedaan, en geprobeerd een foto te maken van de bekende twee spiegels.

Beneden was de dierenafdeling, grote dino’s en een mooi aquarium met heel veel koraal en anemonen waar ik altijd foto’s van probeer te maken maar door het glas nooit zo goed lukt.

Om 5 uur hadden we er genoeg van en de voeten en knieën ook dus hebben we de bus genomen naar huis waar we vanavond niets gaan doen, nou ja een beetje de route voor morgen bekijken en wat spullen inpakken.
Het ziet er ook weer mooi uit buiten alleen heb ik begrepen dat het volgende week in Tirol niet echt zonnig zal worden maar we hebben al zoveel geluk gehad en zien wel of het inderdaad veel gaat regenen, we hebben ook nog een paar boeken mee waarin nog geen letter is gelezen dus wie weet wordt het echt relaxen.

5 opmerkingen:

  1. Wauw, wat een dag weer ... En als ik dan die sandalen zie ... !?! Haha !!! Goed bezig, maar thuis weer uitrusten is volgens mij jullie idee !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een mooie plaatjes weer en toch het grootste deel van de dag weer mooi weer. Ik mis trouwens al wel even eet foto's ;)

    600 treden dat was vast een portie zweten om het helemaal te halen. Ik hoop voor jullie dat het in Tirol toch ook mooi weer wordt. We duimen!!

    Groetjes,

    Jaap

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een leuke dagen hebben jullie in Salzburg gehad. Ben benieuwd naar het vervolg van de vakantie.
    Moest wel lachen om al die traptreden en ja... het leven van een cacher gaat niet altijd over rozen....;-)

    Groetjes Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wauw, ik dacht dat Rome veel trappen had, maar hier kunnen ze er ook wat van. Wat een doorzettingsvermogen!
    Maar je hebt dan ook wel mooie foto's kunnen maken. Die van jezelf in de spiegel is ook super gaaf Paula!

    Groetjes Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Jeetje,

    Wat een hoop traptreden hebben jullie bedwongen. Goed hoor!

    Ondanks dat het weer bewolkt was, hebben jullie toch weer een hoop mooie foto's gemaakt.

    Die foto van de spiegels is super! :-)
    En die laatste is ook geweldig mooi.

    xxx
    Jer

    BeantwoordenVerwijderen