2 september

Click for Fugen, Oostenrijk Forecast


Het was weer eens vroeg dag en niet omdat we vandaag een rijdag hadden want zo ver hoefden we tenslotte niet maar dat hoort gewoon bij ons.
De trouwe lezers weten dat natuurlijk wel maar het zou gewoon zo leuk zijn als we eens iets anders zouden kunnen schrijven.
De koffie pruttelde dus al om 7.15 uur en het ontbijt stelde ook niet zoveel voor,gewoon omdat we niet zo’n zin hadden om verse broodjes te gaan halen,was het brood van gisteren.
De koffers werden gepakt en nog snel een paar caches aan de Garmin toegevoegd en om 8.30 gingen we op pad.
Op naar Tirol en wel naar Uderns in het Zillertal waar we tot 8 september zullen blijven.
Het was licht bewolkt en een aangename temperatuur toen we vertrokken en er was ons wel wat regen voorspeld maar voor als nog zag het er niet verkeerd uit.
We namen een binnenweg en op de kaart zag hij er redelijk spectaculair uit in werkelijkheid was het een redelijk normale weg en niet een weg met enge hoogstandjes.





Na ongeveer een uur kwamen we de eerste cache tegen en zowaar er zat een tb (travel bug) in.
Eindelijk weer eens een cache die niet geript was en na een aantal kilometers verder volgde nummer 2.
De weg ging via Kitzbuhel en dan door St Johann in Tirol.
Het was ondertussen middag geworden en de beentjes moesten gestrekt worden en gelijk wat eten zou ook niet verkeerd zijn.
Er was een markt in St.Johann en we namen allebei bij een kraampje een broodje worst en alleen jammer maar het begon te regenen dus gingen we sneller terug naar de auto dan gepland.
We reden door Westendorf verder naar Worgl en langs Rattenberg op naar Uderns.

Zo rond 1400 uur arriveerden we in Uderns en er is zo’n mooi spreekwoord dat luid als volgt.
Een ezel in het algemeen stoot zich geen tweede keer aan de zelfde steen.
We wisten wel de naam van het appartement maar hadden geen adres en al die gasthuizen zien er hetzelfde uit en uiteraard was de plaatselijke V.V.V. gesloten.
Paula had geboekt via Home Away en er niet bij stil gestaan dat je van hun niet het adres krijgt maar van de verhuurder zelf dus dit keer wel alle formulieren uitgeprint en meegenomen maar zonder adres.
Tomtom kende wel een Gasthuis met de naam die we zochten maar dat was 17 km verderop dus dan toch maar vragen en na niet al te lange tijd het juiste adres gevonden en we keken onze ogen uit.
Een knots van een huis totaal vernieuwd en ons appartement is een plaatje,we hebben wel twee grote balkons en internet etc etc.



Het was zelfs weer opgehouden met regenen.
Nadat we onze spullen uit de auto hadden gehaald moest er uiteraard ook voedsel in huis komen dus gingen we boodschappen doen en wel bij de Aldi daarna nog bij een ander super de boodschappen gehaald die ze bij de Aldi niet verkopen en weer terug naar ons appartement.

We zijn in deze omgeving al vaker geweest en weten er dus redelijk goed de weg en nu kennen we ook een restaurant dat zich zelf het schnitzelstation noemt en daar gingen we dus eten maar eerst toch nog even een cache gedaan.
Via een smal weggetje waar je elkaar niet kunt passeren kwamen we hoog in de wolken uit bij een allerschattigst kerkje van waar je een prachtig uitzicht had over de omgeving,alleen waren we te laat voor echt goede foto’s dus gaan we van de week nog wel een keer


terug dus op naar het restaurant waar we weer niet teleurgesteld werden,Paula nam de kinderschnitzel  compleet met lolly en wat snoepjes en ik ging voor de iets grotere zigeunerschnitzel en de rest van de avond hebben we rust.


Morgen wordt het hier zo’n 30 graden dus gaan we de sneeuw in op 3000 km hoogte als tenminste de voorspellingen ook uitkomen.


3 opmerkingen:

  1. Heerlijke snitzels hoor. Gelukkig kunnen we nu weer zien wat voor een reuze honger jullie hadden. Zelfs de kindersnitzel is groot....

    Ondanks dat jullie bang waren voor slecht weer is het toch nog aardig goed gebleven als ik het zo begrijp. Lekker hoor en dan morgen al weer 30 graden. Geniet van de sneeuw ;)

    Het appartement ziet er goed uit!!

    Geniet lekker verder!!

    Groetjes,

    Jaap

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi vakantiegangers,

    Westendorf klinkt mij bekent in de oren. Lex en ik zijn daar onze relatie begonnen tijdens onze wintersportvakantie in 1979.
    Verder vind ik de borden waarvan jullie eten in Tirol wel erg klein of lijkt dat maar zo.

    Oké luitjes geniet nog van een rustig weekje in Uderns in het mooie appartement liefs,
    Annemieke.

    Pa loopt wat dagen achter i.v.m. de ronde van Spanje maar leest en geniet met volle teugen met jullie mee.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een geweldige schnitzels weer. Ik sta er elke keer weer van te kijken en dan ben ik toch al wat gewend vanuit Amerika.

    Gelukkig hebben jullie het appartement gevonden! Zou mij ook zomaar kunnen overkomen. Alles printen en dan net het adres niet hebben. Ziet er toppie uit!!

    Groetjes Chantal

    BeantwoordenVerwijderen