5 september

Click for Fugen, Oostenrijk Forecast


We wisten dat het ging gebeuren, en als het dan zover is valt het toch niet mee. Het ging regenen vandaag en niet zo’n beetje ook als je op weer on line keek, het weer voor vandaag had een 1 gekregen, nou dan weet je het wel.


Toen we vanochtend opstonden was het bewolkt maar droog, de wolken hingen hier zo’n beetje op straat.
Jos had weer wat verse broodjes gehaald en na het ontbijt maar vlug op pad.
We zouden maar wat gaan shoppen in Worgl maar eerst nog langs Rattenberg, het meest toeristische plaatsje wat ik ook gezien had, nog erger dan Volendam eigenlijk maar toch wilde ik er even doorheen lopen.

We vertrokken zo rond een uur of 9 en zaten nog geen 5 minuten in de auto of daar begon het te gieten en het ging steeds harder. Oostenrijk is toch wel kampioen wat betreft de hoeveelheid water die naar beneden kan komen in zo’n korte tijd.

Na 20 minuten naderden we Rattenberg en reden er maar gewoon langs want ik ga niet in de stromende regen lopen (had gehoopt dat het iets minder was), verder door naar Worgl dan maar, hier wat geprobeerd te shoppen maar dat lukte ook niet zo. Er was eigenlijk niets bijzonders(of peperduur) dus maar weer terug naar huis.

In de loop van de middag toch nog even de auto gepakt op zoek naar het winkeltje wat we gisteren ook al niet konden vinden en als je je nou bedenkt dat het in een dorpje ligt met hooguit 100 inwoners moet dat toch niet zo moeilijk zijn maar er is geen adres bekend en het hele dorp is opgebroken, dat was weer lachen dus.
We zijn er ooit eens geweest en herinner me dat je door allerlei steegjes moest lopen en ineens in een winkeltje stond. Het verkoopt spullen van hout, edelstenen, bergkristal etc. maar staat echt nergens aangegeven maar we geven niet op. J

We hebben geen zin om uit eten te gaan dus bij de supermarkt maar een pak macaroni en spullen voor de saus gekocht, hoeven we er ook niet meer uit.

Het regent nog steeds maar wel een stuk minder en morgen schijnt het weer een mooie dag te worden, ach hebben we vandaag toch een beetje rustdag gehouden.
Het fototoestel heeft ook geen overuren gemaakt dus het is wat karig met de foto’s vandaag.


Morgen de laatste dag hier en kijken wat we nog willen doen, Jos wil in ieder geval nog een hele enge kabelbaan gaan doen en misschien is er nog wel tijd voor een bezoekje aan Rattenberg.
We hebben besloten een dagje eerder naar huis te gaan omdat Patrick een woning heeft gekregen en daar vrijdagochtend moet zijn voor de inspectie en sleuteloverdracht, misschien wel verstandig als we even meegaan.
Woensdag rijden we dan langs de Achensee wat we nog willen bezoeken en eindigen waarschijnlijk ergens in Duitsland voor een overnachting.

5 opmerkingen:

  1. Hoi hoi,

    Vandaag hadden jullie dus een dagje om vast te wennen aan het Nederlandse weer. Nou ja hopelijk morgen weer een mooie dag voor jullie want die "enge" kabelbaan moet toch wel even gedaan worden ;)

    Misschien nog even zoeken naar het winkeltje.

    Jammer trouwens dat het shoppen niets geworden is.

    Geniet nog lekker van de laatste dagen!!

    Groetjes,

    Jaap

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey Paula en Jos,

    Ik lees dat jullie eindelijk in de boeken hebben kunnen lezen. Ook wel eens fijn toch !

    En........ wat super voor Patrick en jullie dat hij een woning heeft. GEFELICITEERD !!!!

    Liefs Annemieke.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ben weer helemaal bijgelezen. Wat hebben jullie toch een geweldig mooie vakantie en wat een prachtige foto's!!

    Bij het kruis op de Spieljoch heb ik ook eens gestaan in een grijs verleden en bij het kerkje (op de foto)in Uderns heb ik afgelopen winter een cache gedaan. Zo leuk dit allemaal weer te zien.

    Voor jullie is het bijna afgelopen maar geniet toch nog maar lekker van de laatste dagen.

    Groetjes Marjan

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi zaankanters,

    jammer dat het weer jullie nu dan toch in de steek heeft gelaten. Maar ja je kan ook niet alles hebben he.

    Jeetje Jos en Paula gaat het er nu dan toch van komen dat de eerste binnen kort het huis gaat verlaten, spannend hoor. Ik hoor het binnenkort allemaal wel.

    Geniet nog even van de vakantie en hopelijk mooi weer, hier is het herfst storm en regen.

    groetjes, Willy

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Poeh wat een weer hadden jullie vandaag, maar een verplichte rustdag is ook wel lekker. En bovendien levert het wel grappige foto's op;)
    Een hele goede reis alvast morgen!

    Xxx Marlous

    BeantwoordenVerwijderen